miercuri, 12 octombrie 2016

Vatra Familiei EmiliAna

   ,,- Dumnezeu l-a conceput nemuritor pe om. Omul, doar trei condiții trebuie să respecte: 
   Prima: să-și făurească spațiu viu, care să-l atragă atât pe sine, cât și pe cel iubit.
   A doua: pe lume să existe cel puțin un om care să se gândească la tine cu dragoste și bunăvoință.
   A treia: niciodată să nu permiți ca în tine să ia ființă gândul că moartea ar putea să te răpună - și asta e vital. Atunci când unui om deja amorțit i se inculcă ideea că, negreșit, va muri și el crede în așa ceva, cu-adevărat gândul său înclinat va muri. Iar când un om - în accepția terestră, vârstnic - cu trupul deja scofâlcit, zace pe patul morții, dar nu acceptă moartea, ci dimpotrivă, își proiectează mintal continuarea vieții în spațiul viu de el plăsmuit, atunci el va renaște. Asta e legea Universului. Lege care nu permite unui gând care a zămislit viață, să moară.
   Voi aveți conceptul de selecție naturală. Uite că și azi programul Divin îi selecționează pe cei mai buni pentru reîncarnare. Dacă înainte selecția nu era așa puternică, acum este tot mai intensă, deoarece cel care, cu dragoste își va întemeia a sa vatră a familiei se va reîncarna iar și iar. 
    Tot ce-i va sta în cale, pe veci va dispărea de pe fața Pământului, lăsând loc civilizației nou-născute.” ( Din seria Cedrii Sunători ai Rusiei de Vladimir Megre, Cartea a 8-a Noua Civilizație, cap. Nemurirea, pag. 232)




    Cu cele mai sus scrise purtate în inimă, în vatra familiei mele viața merge mai departe...



                                                           Lucrări la căsuță






    După o viață în care aproape totul este ,,de cumpărat”, crearea unui colț de rai este un proces pe cât de înălțător pe atât de lent. Aici am înțeles sensul sărbătorilor agrare. Când alimentația depinde în totalitate de soare, de ploaie și de vânt nevoia, sau mai bine zis datoria omului să slăvească natura și să o îmbuneze este vitală. Dar când câteva mii de oameni știu deja înfricoșați, prin ,,bunăvoința” meteorologilor, că a doua zi va fi grindină, iar pentru ei hrana crește pe rafturile magazinelor, este imposibil ca cei câțiva optimiști care își doresc ca plantele lor să crească și să rodească să combată gândul celor mulți.
   Așa că și la noi, după înghețuri târzii și după o vară ploioasă cu câteva etape de grindină, a venit și vremea să ,,numărăm bobocii”. Livezile și nucii din sat au fost afectați, dar în vatra noastră, căci despre ea era vorba câteva roade tot am cules. Și... voi lăsa imaginile să vorbească despre asta:

           Deși plăntuțele au fost lovite, unele au suportat capriciile verii fără să se îndoaie și și-au văzut de rodul lor.


                                                            Cartofi în paie


Flori din soare




                  Grâu și secară secerate manual. Nu sunt multe dar căteva turtițe de leac tot voi face



                                                         Fasole

                                                                     Castraveți

                                                                  Dovlecel

                                                     Leușteanul a fost verde toată vara

                                                       Ceapă perenă de frunze

                              Morcov sălbatic, la fel de comestibil ca și cel de cultură

                                                                    Păpălău

                     Și alte câteva flori care mi-au încântat privirea de-a lungul întregii veri:
                                                                     Mac de câmp

                                                       Mac de grădină, Albăstrele

                                                       Frumoase Crăițe


                                                                          Gladiolă

             Trandafir de dulceață. Câteva petale adăugate în dulceața de piersici i-au îmbogățit gustul

                                                         Gura-leului cu miros diafan

                                                                        Gerbera

                                          Mărită-mă mamă. O floare perenă rustică, fără miros dar superbă


                                 Caprifoi, care are proprietăți curative asmănătoare aspirinei

                                                                           Tei

                                                                        Sunătoare

                                                         Codița-șoricelului

 Violete 

                                       Delicate crizanteme ce întâmpină toamna cu mirosul lor amărui

                                                                    Zmeură târzie

                                            
    ,,...În conștiința unui pământean s-a cuibărit un virus care s-a râspândit cu repeziciune printre ceilalți locuitori ai planetei. Savanții noștri au denumit acest virus, moartea, Din cât se deduce din mărturiile istorice, maniera în care se manifestă acest virus este dată de următoarele fenomene:
     Oamenii parazitați trec la nimicirea diversității biologice a planetei, în schimbul căreia edifică o altă lume, primitivă, artificială. Această epocă, pământenii înșiși o numesc tehnocrație.
    Oamenii infectați cu acest virus denumit moarte suferă o metamorfoză care-i face din ființe raționale, iraționale. S-au adunat în număr foarte mare pe suprafețe relativ reduse de pământ, unde și-au ridicat locuințe care par niște cavouri de piatră, clădite unele peste altele...aceste conglomerate de munți le-au numit orașe.
        În așa-zisele orașe, aerul era irespirabil, apa nepotabilă, iar hrana neproaspătă. Parte din organele ființei umane, încă din timpul vieții, începea să putrezească și să se descompună...
     ...Dar, cel mai incredibil rămâne faptul că acest virus -moartea- le-a insuflat oamenilor convingerea că ei nu sunt veșnici, ci vremelnici într-un așa-presupus spațiu.
        Acțiunile oamenilor epocii tehnocrate au transformat tot mai mult Terra în cel mai fetid, fumegos și murdar punct din Univers. Însă Intelectul Suprem tot aștepta ceva... și nu nimici acest punct răufăcător...
          ...În haosul incredibil care guverna conștiința oamenilor de pe Terra, dintr-o dată și-au făcut apariția oameni capabili să înțeleagă... Acești oameni nu și-au schimbat comportamentul față de creațiile terestre nici cu ajutorul cuvintelor, nici cu cel al dogmelor religioase. Ei au început să-și schimbe modul de viață. Fără să pătrundă ei înșiși măreția creației lor, au numit această acțiune fondarea Vetrei Familiei
           Ei încă nu înțelegeau că, atingând Pământul cu o nouă conștință, trezeau planetele Universului. Că pentru ei nu va mai exista moartea. Iar urmașii copiilor de ei zămisliți aveau să-i cheme zei. Ei doar își întremau Vetrele Familiilor lor pe Terra. Intelectul Universal le urmărea mișcările emoționat, încremenit. Atfel  a venit vremea în care oamenii de pe Terra au început să trăiască în încântătoarele lor Vetre...” ( citat din seria Cedrii Sunători ai Rusiei de Vladimir Megre, cartea a 8-a Noua civilizație,  cap. Iubirea - Făurarul lumilor, pag. 236-240
       Cărțile le puteți cumpăra de la magazinul Vatra Familiei EmiliAna, la cel mai bun preț de pe piață: 190 lei pachetul + cadou!
    



5 comentarii:

  1. Buna ziua doamna. Am gasit blogul dv. cautand detalii despre soba cu ardere eficienta, zisa racheta. Apoi am mai gasit un articol care m-a entuziasmat: mutarea de la oras la tara (pas care urmeaza sa-l facem si noi de indata ce vom face casa locuibila); si nu oricum ci v-ati facut casa din ceamur (pamant cu paie) asa cum am avut si eu dorinta de a o face.
    Am gasit apoi aceste articole, despre intoarcerea la pamant. Vorbeste frumos, ademenitor chiar aceasta carte despre om si lume. Nu am citit nici una din aceste carti insa citatele dv. din ea ma sperie. Asta pentru ca creeaza o lume neadevarata, care se limiteaza la lumea materiala. Dumnezeu este doar un fond al peisajului, inert.
    Noi sintem crestini, adica viata noastra este si trebuie sa fie hristocentrica. Dumnezeu este viu, adica lucreaza, se manifesta. Iar telul omului pe pamant este dobandirea Duhului Sfant - tot un rus a lamurit acest lucru, sfantul Serafim de Sarov. Poate va amintiti si din sfanta Scriptura: "aici nu aveti cetate statornica". Adica nimic nu este etern. Lumea asta pe care o vedem este cazuta, nu este asa cum a facut-o Dumnezeu si noi insine sintem cazuti: orice iubim, iubim patimas.
    Nu va scriu pentru a va infrunta- daca va trezesc in suflet o cat de mica revolta mai bine nu-mi raspundeti. Singurul motiv pentru care va scriu e pentru a va impartasi mica mea experienta de viata - sintem aproximativ de aceeasi varsta din cate inteleg si am trecut si eu prin aceasta experienta pana cand ingrijorarea fratelui meu m-a trezit din acea dulce visare.
    Doamne ajuta.
    PS. Si eu consider ca viata la oras e nenaturala firii umane si ma bucur ca ati facut acest pas, mai ales pentru copii. Am 4 copilasi si pentru ei mai mult am ales viata la tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua!
      Dacă ați citi cărțile ar putea fi o discuție, altfel... și eu sunt crescută în spirit religios.

      Ștergere
    2. Dar nu cred că religia sau biserica dețin dreptul exclusiv (așa cum susțin toate religiile despre ele însele) de a ne oferi înălțare spirituală. Ele pot fi o unealtă dar nu obligatorie. Un copil nou-născut abandonat în pădure, va supraviețui cu siguranță dar nu va avea nici o religie și va fi mai evoluat spiritual decât orice om domesticit.

      Ștergere
  2. Religia nu este divina! Relatia cu divinitatea insa da.Cat despre reincarnare...eu vad putin altfel lucrurile.Conform principiulului "Nimic nu se pierde,totul se transforma" nici energia ce da viata omului nu poate disparea.Omul a fost creiat cu o aura deosebita care nu poate disparea .Ci poate fi numai intunecata de noroiul mizeriei morale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar eu cred că numărul de suflete umane este finit, iar viețile sunt infinite.

    RăspundețiȘtergere