duminică, 24 aprilie 2016

Vâsc




 Vâscul - cunoscută ca plantă de leac şi farmece încă de pe vremea strămoşilor noştri. Este învăluită în mister. Preoţii celţi o considerau o plantă sfântă, un leac universal ce putea să înlăture orice rău. Preoţii o tăiau cu cuţite şi seceri de aur în cadrul unor ceremonii festive. În trecut vâscul era folosit îndeosebi pentru combaterea  epilepsiei. 
  Alte recomandări sunt: reglează sistemul glandular, stimulează metabolismul, îndepărtează cauzele apariţiei diabetului, împotriva arteriosclerozei şi recomandat în apoplexie, opreşte hemoragiile pulmonare şi intestinale iar tras pe nas opreşte hemoragiile nazale. El mai stimulează funcţiile cardiace şi circulatorii., reglează menstruaţia şi hemoragiile după naştere, ajută în indispoziţiile menopauzei, poate înlătura sterilitatea ( cu suc proaspăt de vâsc), previne şi combate cancerul. 

  Preparare: Planta se foloseşte doar sub formă de extract rece. Se pune peste noapte la macerat o linguriţă cu vârf de vâsc la o cană de apă, dimineaţa se încălzeşte uşor şi se filtrează. Se beau 2-3 căni pe zi. 


Planta uscată o găsiți la magazinul din Vatra Familiei EmiliAna, la prețul de 4 lei.

 Notă: Informaţiile sunt culese din cartea Mariei Treben - Sănătate din farmacia Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu